keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Raakavillapäivä 14.7.2012


Mietitkö mitä tehdä lampaidesi villoista? Kestääkö liian kauan kerätä kehräämölle lähetettävä tarpeeksi suuri erä? Hyödynnä raakavilla suoraan, helposti ja nopeasti tappikangaspuilla ja kehräämällä!

Aika:lauantaina 14.7. klo 10 - 16
Kurssin hinta 55 eur.

Tappikangaspuilla "vähemmän käsityöihminenkin" onnistuu tekemään hienon paksun maton  vähällä vaivalla. Karstaamme ja kehräämme raakavillasta lankaa perinteisellä rukilla.

Kurssin vetäjänä Hanna Arima, mukaan mahtuu 10 ensimmäistä.


Materiaalimaksu:
-Kurssilla myytävä villa 5 eur / kg (omaa villaa ei valitettavasti voi ottaa mukaan tautiriskien takia)
-Voit lunastaa käyttämäsi tappikangaspuut omaksi,  20-25 eur (pituudesta riippuen)

Ilmoittautumiset ja kyselyt: katja.sikka at pp.inet.fi

Hevoshuovutuskurssi 22.7.2012


Hevoshuovutuskurssi sunnuntaina 22.7.
HUOM MUUTTUNUT PÄIVÄMÄÄRÄ !

Paikka: Tillintalli, Nousiainen
www.tillintalli.net

Alustava aikataulu kello 10 - 16
Hinta: 55 eur/hlö (+ materiaalikulut)



Tehdään eri kokoisia töitä saaristolaislampaan efektivillasta, jotka huovutetaan hevosten avustuksella. Kurssin vetäjänä jurtta-asukki Hanna Arima.

Hevoshuovutus on peräisin Mongoliasta, jossa asumuksina käytettävien jurttien päälliset ovat huovutettua villaa. Karstattu ja karstaamaton villa asetellaan kerroksittain kankaan päälle, ja kääritään pressun sisään rullaksi. Hevonen vetää rullaa, ja liike huovuttaa suurenkin työn kohtuullisella vaivalla. Villahuopa on kesällä viileä ja talvella lämmin. Huopalevynä voi valmistaa esimerkiksi koiralle makuualustan tai itselle retki istuinalustan, seinätaulun tai kankaan takkiin tai liiviin! Hevosihmiset keksivät monta käyttötarkoitusta satulahuopana tai erilaisina tyynyinä pintelin alle. Villan lanoliinilla on saatu uskomattoman hyviä hoitotuloksia esimerkiksi rivin hoidossa.



Ilmoittautumiset ja kyselyt: katja.sikka at pp.inet.fi

Parkituspäivä 9.6.2012

Lauantaina 9.6. klo 10 - 18 muokataan nahkoja perinteisellä menetelmällä käyttämällä öljyparkitusta. Materiaaleina käytetään kanin- ja karitsannahkoja sekä mahdollisesti kalannahkoja.

Valmiiksi nyljetyt nahat kaavitaan puhtaaksi ja jätetään hautumaan suolan ja vehnäjauhon kera viimeisenkin rasvan poistamiseksi. Neljän päivän hautumisen jälkeen seuraa jälleen kaapiminen, sitten öljykäsittely ja muokkaus. Osa nahoista on esikäsitelty, jotta päästään kokemaan kaikki työvaiheet yhden päivän aikana .

Ohjaajana toimii satulaseppä-kisälli Hanna Arima, joka on hakenut parkitusoppinsa Islannista muokaten mm. hevosen- ja kalannahkoja. 


Parkituspäivän hinta 80 euroa sisältää kotiinvietävän taljan ja muut käytetyt materiaalit. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä.

Ilmoittautumiset katja.sikka ät pp.inet.fi